Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2020 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Каназирева и собствениците на заведения:  Трябва да съхраним и здравето на хората, и икономиката ни
Източник: ПОТВ 14:39 / 21.10.2020

Стриктен пропускателен режим  на входа без струпване на хора, до 6 човека на една маса в ресторантите и работа на нощните клубове с 50% от капацитета  при намалени нива на музиката. Това са част от мерките, които обсъдиха и одобриха на среща при областният управител Дани Каназирева  представителите на бранша. Това е втората среща с бизнеса за набелязване на ефективни мерки и по-стриктен контрол с цел намаляване заболеваемостта от К-19 в региона.

Днес до 17 часа търговските вериги –хранителни и промишлени, включително и трите мола, трябва да   предоставят своята организация спрямо площта на обекта, а утре до края на работния ден същото ще направят и заведенията.

"Трябва да запазим баланса, да опазим  здравна система и икономиката в областта.   Затова сме в диалог с търговските вериги и заведенията. Това, което се случва, засяга всички нас като общество.  В нощните  заведения да бъде установен пропускателен режим, който ще се осигури от охраната на съответното заведение. На влизане ще се измерва температура на посетителите, като собствениците на заведенията ще решат дали да поставят и термокамери. В ресторантите масите ще са на 1,5 разстояние и на тях ще има до 6 човека. Навсякъде ще се следи да няма струпване на хора, персоналът да бъде с предпазни средства –шлем или маска, ще се следи и за дезинфекцията в заведенията.  Отделно от това, те имат свои мерки, които ще предприемат и като вътрешно организационни , “ заяви Каназирева след срещата.

Тя уточни, че повечето от мерките са предложени от бранша и им благодари за това.

От своя страна  собствениците на заведения коментираха, че ще спазват мерките и ще следят стриктно за тяхното изпълнение. Според тях срещата е минала конструктивно и е била полезна.

" Всички заедно трябва да се справим със ситуацията.  Както трябва да съхраним здравето на хората, на нашите служители и клиенти, така трябва да спасим  и икономиката на града. ", заяви Павлин Петров от Българската асоциация на заведенията. Той допълни, че с мерките от страна на държавата – намаленото ДДС , мярката 60/40, която за бранша е 80/20, бизнесът им ще успее да компенсира намалената посещаемост в заведенията и клубовете  и да запази работните места в тях.

"Взимаме всички възможни мерки, за това и провеждам всеки ден срещи с отделни браншови организации, защото трябва всяка една обществена група хора да се ангажира и всички заедно да се справим. От понеделник усилено текат проверки има съставени над 100 предупредителни протокола, а след  това органите ще започнат да налага и  санкции. Всички анализи сочат, че носенето на предпазни средства ще доведе до спад с 30 % на положителните проби. Имаме нужда от това да свалим тренда, да бъде по-плавен, по-спокоен за да може здравната ни система да издържи, заключи областният управител.

 

Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: