Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2020 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
СИТУАЦИЯТА С КОВИД 19 В ПЛОВДИВСКА ОБЛААСТ
Източник: ПОТВ 14:36 / 20.10.2020

Към 20.10.2020 г.  на територията  на Пловдивска област има   109 новодиагностицирани  случаи на COVID-19.  Регистрирани в Националната информационна система са  общо 2711.

Под карантина -1346 лица. На домашно лечение  са 789 лица.

По данни на РЗИ сред новодиагностицираните има 5-ма лекари от Пловдив. В момента се извършва епидемиологично проучване.

 "За изтеклите 24 часа са хоспитализирани 9 души, един е в тежко състояние, останалите са в задоволително. По информация на болниците  хоспитализираните към днешна дата са  222, от тях с  потвърдена диагноза за коронавирус са  185. Свободните легла са 59,  за интензивно лечение са  24, отделно стаите за пациенти с недоказан  COVID-19 са 11, уточни областният управител и председател на ОКЩ Дани Каназирева.

 От новозаболелите най-много са в Пловдив 63, следват общините Асеновград -13, Марица -11, Родопи и Раковски по 7, Хисаря и Калояново по 2, Карлово, Кричим, Куклен и Садово по един.

През изминалото денонощие има един починал  - мъж на 72г. от Раковски с придружаващо сърдечно заболяване.

 

COVID-19 В ДЕТСКИ И УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ:

-              ЕГ " Пловдив“- на 19.10.2020г. е диагностициран  ученик от карантинираният 11Е  клас, последно посещение в училище-  8.10.2020 .

-              ОУ "Алеко Константинов“ Пловдив-  на 19.10.2020 е диагностициран дирек-торът на училището, последно е преподавал на 14.10.2020, използвал е лични предпазни средства, не се налагат допълнителни противоепидемични мерки.

-              На 19.10.2020 е диагностицирано дете от първи Г клас, детето е под карантина като контактно на свой родител, последно посещение в училище-16.10.2020.

Предписание  за завишаване на контрола по спазване на противоепидемични-те мерки, завишаване кратността на дезинфекцията и правилната и постоянна употреба на лични предпазни средства и карантина на контактните  деца и педагогически персонал от класа на заболялото дете.

-СУ "Патриарх Евтимий“ Пловдив-  на 19.10.2020 е диагностициран ученик от 7 А клас, последно посещение в училище-16.10.2020. Предписание до ди-ректора  за завишаване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, завишаване кратността на дезинфекцията и правилната и постоянна употреба на лични предпазни средства и карантина на контактните  ученици.

- ОУ " Васил Левски“ Хисар-  на 19.10.2020 диагностициран ученик от 3 –ти клас. Предписание до директора за завишаване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, завишаване кратността на дезинфекцията и правилната и постоянна употреба на лични предпазни средства и карантина на контактните  деца и педагогически персонал от класа  и занималнята на заболялото дете.

- ОУ "Св. Св. Кирил и Методий“ Карлово- заболяло дете от 2-ри А клас. Предписание до директора за завишаване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, завишаване кратността на дезинфекцията и правилната и постоянна употреба на лични предпазни средства и карантина на контактните  деца и педагогически персонал от класа  и занималнята на заболялото дете.

 

Случаите се проучват и се вземат съответните противоепидемични мерки.

Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: