Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2020 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
А вие мастурбирате ли
Източник: ПОТВ 09:20 / 18.10.2020

Йорданка Бекирска - ФБ:

Събуждам се във Френския Прованс. Работя тук тази седмица. Чета новините и установявам с тревога, че в България думичката “вагина" е срамна. “В като вагина" се оказва книжка, която част от обществото ни приема като застрашаваща традиционните християнски ценности. А разделът за мастурбацията е скандален. За българското момиченце и момченце тази част от тялото се нарича с много други думи, но не и с истинския медицински термин “вагина". Популярни са “шуши, муни, там долу, прасковка, мидичка, коте" и още много разновидности в зависимост от креативността. Реално момичетата чак в напреднала възраст чуват истинската дума за анатомичния си орган - “вагина или vulva" (от латински език). Много по-рано узнават, че този орган от тяхното тяло е популярен като “п.тка, пичка".

За разлика от малките момиченца и момченца, порасналите мъже - далеч от традиционните християнски ценности, без никакъв свян използват в речника си популярните жаргонни обръщения към техните, иначе равнопоставени в религиозните си убеждения и ценности, партньорки - “п.тка, боклук, пача, овца, крава, помия, свиня, курва, ...." Богат е речникът на българския мъж - възприемащ себе си като бял, традиционен християнин, умен, красив, скромен и набожен, често и баща.

Личната ми статистика показва, че в 3/4 от делата ми по Закона за защита от домашното насилие жените са обект на подобна вербална агресия.

Проблемът е, че именно заради безгласното приемане на подобна лексика като част от нормалното общуване мъже-жени, българската жена безусловно търпи да бъде наричана с вулгарни обръщения.

А думичката “вагина" е срамна и е порицана употребата й - по-популярно е п.утка. Та дори нашият премиер използва с лекота израза “проста кърджалийска п.тка", адресирайки Председателката на Народното събрание на РБ.

Няма нито една причина да вярвам, че разумът ще надделее, когато липсва джендър образование, когато децата вярват, че щъркелите са ги донесли, когато разговорите за животворното сношение се определят като разговори за “птичките и пчеличките". А сексуалното здраве и опознаването на собственото тяло от всяко дете е изконно негово право и задължение на всеки родител да го предаде по такъв начин, че да бъдат предпазени децата от злоупотреби, сексуални посегателства, изнасилване и да поставят ясни граници в сексуалното общуване с бъдещите си партньори.

Да се прави разлика между циничното и биологичното е основно познание! Всякакви предизборни лозунги, като тези на ВМРО, показват ясно липсата на сексуална култура. От реакциите на политическо ниво изглежда, че голяма част от българското общество страда от сексуална анорексия и е асексуално!

Психолозите могат обосновано да отговорят дали е логично и обосновано да се направи връзка между моето заключение и ширещия се хейт сред същите български граждани - иначе пазители на традиционните ценности на семейството - умни, красиви, бели, християни, целомъдрени и на теория с уважение към равнопоставеността.
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: