Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2020 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Свалят пътниците, ако не са с предпазни средства
Източник: ПОТВ 13:12 / 16.10.2020

Община Пловдив предприема още по-сериозни мерки за спазване противоепидемичните мерки и носенето на маски от пътниците с масовия градски транспорт. Това заяви заместник-кметът Тодор Чонов, който днес беше на една от спирките, където служители на сектор "Общинска полиция“ и на общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта“ правеха нарочна проверка за редовността на хората в автобусите и маршрутките.

Вчера кметът Здравко Димитров обяви пред медии, че ще се предприемат още по-драстични мерки в града с оглед все по-големия брой заболели от коронавирус. Той призова гражданите да бъдат по-отговорни към себе си и околните и да спазват мерките за дезинфекция, хигиена и дистанция.

"За последната седмица са проверени 340 автобуса в различен времеви диапазон и на различни места в града. Установени са над 40 нарушители,  като са съставени 36 предупредителни протокола и 10 устни забележки на малолетни лица за неспазване противоепидемичните мерки в обществения градски транспорт“, конкретизира заместник-кметът Тодор Чонов.

Пътниците, които не носят маски биват сваляни от превозното средство, така че да не продължава да застрашава здравето на останалите. По време на днешната проверка само за 15 минути трима пътника бяха помолени да слязат от различни автобусни линии, след което им беше съставен протокол за неспазване противоепидемичните мерки в градския транспорт.

Проверките ще продължат, като ще бъдат извършвани и в по-ранните пикови часове по линии и на спирки, където учениците са по-големият процент от пътуващите, тъй като напоследък се наблюдава тенденция, че младежите са тези, които не носят маски и нарушават мерките. Такъв контрол ще се извършва и в почивните дни.

ОП "Организация и контрол по транспорта“ отново ще изпрати предупредителни и напомнящи писма на собствениците на фирмите превозвачи, за да обърнат още по-сериозно внимание на своите служители да носят правилно предпазни средства, обясни директорът инж. Пламен Вълков.

По време на днешната проверка за носене на маски в градския транспорт заместник-кметът Тодор Чонов провери и автомата за електронни билети, поставен на спирката, дали работи. След като се установи, че машината е изправна, той си извади последователно три електронни билета, които подари на случайни граждани, чакащи на място.
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: