Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2020 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Кметът Здравко Димитров назначи директори на ОП "Чистота“ и на ОП  "Градини и паркове“
Източник: ПОТВ 12:08 / 15.10.2020

Кметът Здравко Димитров днес оповести  промени в ръководството на две ключови общински предприятия - ОП "Чистота“ и ОП "Градини и паркове“.

 Новият директор на ОП "Чистота“ е Димитър Георгиев. Той поема поста от Николай Георгиев, който бе временно-изпълняващ длъжността след избирането на Иван Стоянов за кмет на район "Източен“.

 "Очаквам от г-н Георгиев да оптимизира работата на общинското предприятие чрез закупуване на нова малка механизация, за да освободи човешки ресурс, който да се включи по-ефективно в почистването на града“, заяви кметът Здравко Димитров. Той съобщи, че предстои осигуряване на нови 200 контейнера, които да бъдат разположение където има нужда.

 

"Ще продължа да работя с настоящия екип, за да има приемственост и ще използвам техния професионализъм и натрупан опит“, заяви Димитър Георгиев.

 Веселин Козарев като директор на ОП "Градини и паркове“ поема поста от Георги Николаев, който бе временно-изпълняващ длъжността след избирането на Стоян Алексиев за кмет на район "Северен“.

 "Познавам работата на Веселин Козарев, който е един млад и отговорен човек. Очаквам ясни и активни действия от него за подобряване на Зелената система на града“, заяви при представянето кметът.

 

От своя страна Козарев допълни, че предстои да привлече като експерти ландшафтни архитекти и специалисти, с които да бъде направен анализ на настоящата ситуация. Негов приоритет ще бъде озеленяването и обновяването на междублоковите пространства, изграждането на нови паркове и механизиране на част от дейностите.

В отговор на въпрос дали остава на дневен ред сливането на двете предприятия, кметът коментира: "Тази структурна промяна не получи подкрепа от по-голяма част от общинските съветници и затова и не може да бъде приложена, но част от идеите ни за по-кооперативна работа между двете предприятия, ще бъдат въведени от новите директори."

 

Кратки биографии на двамата директори

 Димитър Георгиев от началото на годината до момента е зам.-директор на общинското предприятие. В периода от 2016 г. до 2019 г. е главен експерт "Сигурност и отбрана“ в Областна администрация в Пловдив. Преди това три години отговаря за сигурността на летище "Пловдив“. Има опит и в частния сектор във фирма за транспорт и логистика.

 Завършил е Колеж по икономика и администрация по специалност свързана със сигурността и отбраната. Специализирал е във Военна академия "Г. С. Раковски“, Държавния департамент на САЩ, притежава сертификати, свързани със сигурността на въздушния транспорт.

 

Веселин Козарев има 10-годишен административен опит като началник-отдел "Координация и европейска интеграция“ в Областната администрация, а в предишния мандат беше зам.-кмет на район "Централен“ с ресори образование, социални дейности, ред, сигурност и интеграция.

 

Завършил е "Бизнес администрация“ в Европейския колеж по икономика и управление – Пловдив, а магистърската си степен по специалността "Корпоротивно управление“ защитава в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски“. Допълнително специализира в Института по публична администрация "Подобряване на вътрешните процеси в администрацията чрез е-управление“.

 

Той е общински съветник от групата на "Съюз за Пловдив“, но още днес е предприел необходимите стъпки за излизане от състава на Общинския съвет.

Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: