Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2020 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Каназирева: Още две болници в Пловдив разкриват отделения за лечение на Ковид-19
Източник: ПОТВ 15:19 / 16.09.2020

Още две болници в Пловдив се включват в графика за есенно-зимния сезон за обезпечаване на лечението на пациенти с Ковид-19. Това са частните здравни заведения УМБАЛ "ЕВРОХОСПИТАЛ"- Пловдив, където ще бъдат разкрити 20 легла и болница Медлайн – с 10 легла за интензивно лечение. Това съобщи областният управител и председател на ОКЩ Дани Каназирева, която заедно с д-р Сийка Димчева от РЗИ провери каква е организацията в болница Еврохиспитал.

 

" Искаме преди есенно-зимния сезон, тъй като очакваме по-голямо напрежение в края на октомври, когато вече са факт и  сезонните грипове, Пловдив и региона да бъде максимално добре подготвен. Стремежът ни е да имаме достатъчно на брой легла, но и те да бъдат разпределени  равномерно и балансирано  в болниците  - между такива, които са за пациенти с  установен Ковид-19  и за такива, които не са с доказана диагноза.  Целта ни е да облекчим и  Спешна помощ  особено през нощта. Да знаят, къде има легла, как да не се сместват потоците при транспортирането и приемането им. Схемата, която сме възприели за нашия регион е достатъчно на брой болници с не голям брой легла, за да имат възможност за останалата лечебна дейност извън коронавируса, обясни Каназирева.

 

От своя страна директорът на Еврохоспитал д-р Димитър Димитров обясни, че секторът за лечение на Ковид-19 ще работи денонощно. Направен е  график до края на месеца, но има готовност и за следващите месеци да се обезпечи с кадри. Спазени са всички изисквания в необходимите помещения, осигурени са специални бактерицидните лампи за дезинфекция .Пациентите ще бъдат прегледани първо в приемен кабинет. Осигурен е отделен вход, за да не се смесват потоците

 

"Смятам, че това, което направихме е добро и на пациентите, които ще се лекуват в нашето лечебно заведение, ще бъдат създадени необходимите условия за лечение. Също така, ние продължаваме да командироваме наши екипи в УМБАЛ св. Георги, за да се обезпечи лечението на интензивните, на тежките случаи, така че този наш ангажимент изпълняваме и до момента и ще продължим да го изпълняваме и в следващите месеци, посочи д-р Димитров.

Областният управител допълни, че е изготвен графика до края на годината с 5 екипа, които дават другите болници, за интензивното отделение в УМБАЛ “Свети Георги“ .

 

"Ситуацията в областта като организация към момента е овладяна. След случая в социалния дом в Джурково няма огнища. Искам да благодаря на целия екип там. Нито един от работещите хора  не се отказа, не се прибра вкъщи и продължи да работи. В тази връзка проведох  разговори с проф. Костадин Ангелов, здравния министър,  със зам.-министър  Жени Начева и д-р Ваня  Танчева от РЗИ , по възможност да им бъде заплатено допълнително възнаграждение за работа с  пациенти с Ковид-19, каза Каназирева.

 

Тя съобщи, че за последните два дни, оздравелите са повече от новозаболелите. 59 души са преборили коронавируса , сред тях са двама лекари и една медицинска сестра.  За 48 часа са хоспитализирани 4 пациенти, които са в добро състояние. Общо в отделенията има 66 болни с доказана диагноза, 5 са в интензивни отделения.

На домашно лечение са 289 души, а под карантина 195.

Свободните легла за Ковид -19 са 125, а за интензивни грижи 32.

За изминалите два дни има един починал – жена на 63 години от Пловдив с диабет и хронично белодробно заболяване.

 

 

Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: