Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2020 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Кметът Здравко Димитров откри учебната година в два пловдивски вуза
Източник: ПОТВ 16:00 / 15.09.2020

Старт на новата учебна година даде днес кметът Здравко Димитров в две висши учебни заведения - Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство "Проф. Асен Диамандиев" и Медицински университет – Пловдив.

С тържествен концерт на Античния театър откриха годината учители и ученици в АМТИИ. Кметът Здравко Димитров отправи пожелания за успех към студентите по случай новата академична година.

"Пловдив е университетски град и носи енергията на младостта, а Академията заема по-особено място, не само защото се извисява точно до Античния театър, а защото е силно свързана с духовността и е неразделна част от културата на Пловдив“, посочи градоначалникът.

Той подчерта, че преподавателите в Академията имат една изключителна мисия – да подготвят бъдещите преподаватели в сферата на музикалното, танцовото, изобразителното изкуство и педагогиката по изкуства. На младите творци кметът пожела да бъдат смели и да успяват в мисията си да предават изкуството на бъдещите поколения.

На откриването присъстваха още областният управител Дани Каназирева, председателят на общинския съвет инж. Александър Държиков, кметът на район "Централен“ Георги Стаменов и директорът на "Старинен Пловдив“ Богомил Грозев.

Малко по-късно градоначалникът присъства и на откриването на учебната 2020/2021 г. на Медицински университет – Пловдив, където студенти тържествено изнесоха знамето на учебното заведение пред ръководството и гостите на откриването.

Ректорът на университета проф. Марияна Мурджева приветства първокурсниците и ги поздрави за избора, който са направили.

"Поздравявам ви, че при наличието на сериозна конкуренция вие победихте. Вие сте нашето предизвикателно настояще, но и пълното с надежда бъдеще на нашата Алма матер“, заяви проф. Мурджева.

Кметът Здравко Димитров отправи пожелания за една здрава и успешна година и поздрави студентите и ръководството на вуза.

"Това учебно заведение е създало кадри, които са ни прославили не само в Пловдив и в България, но в Европа и в целия свят“, коментира кметът Здравко Димитров.

 

Той допълни, че да посветиш себе си в каузата да спасяваш човешки животи е нелека, но достойна за уважение задача и пожела на студентите на добър час.

Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: